Klabbe o Klabbfesten 2011

Här är ett RECEPTKLABBE (ca 55 st )

7,5 dl kornmjöl
2,5 dl vetemjöl
           1 tsk salt                   
2-3 dl mjölk    
 resten vatten  (ca 1-2 dl)

 Gör en deg av ingredienserna,
kavla ut degen och ta ett glas
som du trycker ut plattorna med.
Om man inte använder alla plattorna så kan man
frysa in dom okokta. 
Koka upp vatten i en stor kastrull,
salta lite efter behag.
Lägg i plattorna,
när de flyter upp är de klara.

Serveras med stekt rimmat fläsk
och en messmörsås.
Lingonsylt
Mycket Gott






Här proväter vi klabben någon dag innan festen.
Mästerbagaren Anders Hinders i full aktion dagarna 
innan festen. 715 klabbar bakades!
Ja ni ser själva, vilken teknik!!


 Det drar ihop sig till fest! Den sista finputsningen innan gästerna
 anländer.


Nobelfest och Stadshuset. Vad är det jämfört med Gärdeby bystuga
och klabbfest!
Gästerna välkomnades med en liten drink!

Snacksbordet dukat och klart!


Full fart i köket inför festen !





 Klabben går åt, men vi kan konstatera att det räcker till alla och
blir över. Röster under kvällen gav klabbarna mycket väl godkända! 
Det var lapp på luckan i Bystugan, fullsatt och stämningen var på topp.
Ca 50 pers åt, drack, trängdes och trivdes.

De flesta gästerna var nöjda och belåtna och har gått hem. Spelmännen
plockar fram fiolerna och gitarren och underhåller oss få tappra
som är kvar. Vi bjöds bl.a. på en fantastisk variant av Koppången! 
Missa inte detta nästa .......